top of page

Wie zijn wij? 

Veeweyde Turnhout is een erkend dierenasiel gelegen in het industriegebied van Ravels-Weelde. Wij voorzien opvang voor een waaier aan dieren, namelijk honden, katten, knaagdieren, weidedieren, pluimvee…

 

Door verschillende redenen komen deze dieren komen in ons asiel terecht: de huidige eigenaar kan niet langer zorg dragen voor de dieren, de bevoegde instanties hebben de dieren in beslag genomen en brengen de dieren in onze opvang onder, de dieren hebben geen geregistreerde eigenaar en komen bij ons terecht etc. 

 

Wij hanteren een no-killbeleid. Dit wil zeggen dat wij geen dieren euthanaseren omwille van plaatsgebrek. 

Indien de beslissing tot euthanasie gemaakt wordt, is dit voortgekomen uit een uitgebreide medische analyse. Dieren die niet meer levensvatbaar zijn, mentale trauma’s meemaakten en agressief gedrag vertonen, waardoor ze een gevaar vormen voor de medewerkers, de andere bewoners van het asiel en voor zichzelf, zullen geëuthanaseerd worden. Deze beslissing wordt altijd vooraf goedgekeurd door onze dierenarts en wordt gecommuniceerd aan alle belanghebbende partijen, alsook de vorige eigenaar.

bottom of page