top of page

Missie en visie

MISSIE

Veeweyde Turnhout is al sinds jaar en dag actief als opvang voor huisdieren zonder thuis. Wij nemen deze verloren gelopen en niet langer gewenste dieren onder onze armen en leren hen opnieuw vertrouwen te hebben in de mens. Naast een (hopelijk) tijdelijke opvang, garanderen wij ook een crisisopvang voor dieren in nood. 

Onze belofte is dat wij steeds tot het uiterste gaan om de dieren een nieuwe, laatste thuis te bezorgen. Naast het welzijn van de dieren, creeren wij ook een fijne werkplek voor het personeel en de vrijwilligers.  Zonder hun inzet, motivatie en goed hart, zou Veeweyde Turnhout zich niet 100% kunnen inzetten om een betere plaats voor de dieren te zijn. 

 

Daarnaast willen wij ook bijdragen bij de bewustwording van dierenwelzijn in onze regio. De samenwerking met verschillende politiezones en gemeenten was een grote stap, en wij staan steeds klaar om raad te geven voor mensen met vragen. 

 

Wat ons uniek maakt? Naast onze onuitputbare dierenliefde, begrijpen wij ook dat mensen soms in situaties komen, waar ze niet de nodige zorgen voor het dier in kwestie  kunnen dragen. We staan hen graag te woord, helpen hen waar mogelijk en overlopen samen alle mogelijke oplossingen. Uiteraard willen we graag dat alle dieren in hun vertrouwde omgeving blijven. Als deze omgeving niet meer optimaal is voor hen, willen we de drempel om ze naar het asiel te brengen zo laag mogelijk houden. 

 

Het is onze taak om alle dieren met open armen in het asiel op te nemen. Daarnaast zijn ook de baasjes welkom en wordt de reden van afstand steeds geaccepteerd. Uiteraard zijn er enkele redenen die wij niet zomaar voorbij kunnen laten gaan. Eigenaars van een impulsaankoop, zullen bij afstand van het dier duidelijk geïnformeerd worden over de gevolgen van hun acties. Wij hopen hen zo te behoeden om in de toekomst dezelfde fout te begaan.

boogschieten Board

VISIE

Wij hopen dat alle asieldieren een thuis zullen krijgen, en dat wij als medewerkers op zoek moeten naar een andere job. Dat de wereld en de mensen gaan inzien dat je kiest voor een dier voor het leven, en niet voor even. Dat er op een verstandige en bewuste manier gekweekt wordt, deze op een humane manier verzorgd en behandeld worden. Dat elk huis ook een blijvende thuis is, waar het dier geliefd wordt en deel uitmaakt van het gezin. 

Echter is er nog veel werk aan de winkel om dit te bereiken. Nog te vaak krijgen wij de impulsaankopen binnen, de oudjes die plots hoge dierenartskosten maken, dieren met zindelijkheidsproblemen of zij die uit verveling de zetel slopen. Wij hopen met onze kennis ook anderen wijsheid bij te brengen. De klassieker ‘bezint eer ge begint’ houdt veel waarheden. Op voorhand begrijpen dat je een wezen in huis neemt dat niet kan spreken en dus ook zijn/haar frustraties niet kan uiten, is van cruciaal belang. Daarom staan wij elke dag klaar voor de asieldieren en toekomstige baasjes, en werken wij samen elke dag van het jaar aan een mooiere toekomst.

Brown Eye close-up
bottom of page