top of page

Geschiedenis

Eventjes terug in de tijd. Ergens in de 20e eeuw werd in Ravels-Weelde een klein asiel opgericht. Niet meer dan een oude boerderij met wat grond, met schaarse middelen, startten we als opvangcentrum voor de verloren en ongewensten. Hier hebben we kunnen groeien. Om dan in 1992 deel uit te maken van de Veeweyde VZW-groep. Deze fusie heeft Weelde geholpen bij de verdere uitbreiding en bij de oprichting van de omheinde buitenzone waar de honden vrij kunnen spelen. 

 

We hebben ons door de jaren heen ingezet tegen de illegale import van dieren uit het buitenland. Dieren die verkocht worden op wekelijkse of zondagse markten. Dierproeven in grote farmaceutische bedrijven. Binnenlandse hondenfokkers / broodfokkers die geen fluit geven om het welzijn van de dieren, maar enkel denken aan de euro’s die ze met de mooie, zieke pups gaan verdienen. We hebben al vele tranen gelaten, de politie bijgestaan bij invallen, inbeslagnames bij broodfokkers meegemaakt, hebben dieren gered uit miserabele toestanden waar honden, katten, vogels, varkens, konijnen, cavia’s verbleven… 

 

Maar tussen al het verdriet uit het verleden mogen we de mooie momenten ook niet vergeten. Zo smelt ons hart jaar op jaar, wanneer we honden terugzien op ons Kerst voor Dieren evenement in december. Kleine pups die uitgroeiden tot pareltjes, oudjes die met hun derrière in de boter zijn gevallen, ‘probleemgevallen’ die gewoon wat liefde en tijd zochten en hun nieuwe baas adoreren. Berichtjes op de Facebookgroep van blije baasjes en nog gelukkigere huisdieren, hier doen wij het voor. 

 

Ondanks het ‘oudere’ gebouw waar we momenteel in verblijven, is onze werking alles behalve verouderd. Wij werken met de materialen die we hebben en krijgen via schenkingen. Wij verkiezen om de honden een betere maaltijd te geven, de katten te voorzien van nieuw speelgoed en de dieren algemeen te verwennen met het best mogelijke bed. Dat wij dan op een oude stoel moeten lunchen, nemen we er graag bij. Want wij hebben een hart voor onze dieren, en dragen al onze dieren ook in ons hart. En niets doet ons meer plezier, dan een huisdier gelukkig zien in zijn ‘forever home’.

bottom of page