top of page

Adoptieprijs

 

Wij hanteren een vaste prijslijst voor de adoptie van een dier. Indien er afwijkingen zijn op deze algemene prijzen (bv. door onvoorziene gezondheidskosten, ouderdom van het dier… ), worden deze intern besproken en gecommuniceerd met de kandidaat-adoptant. Er wordt NOOIT onderhandeld over de adoptieprijs van een dier.  Als asiel maken wij geen winst op de plaatsing van een dier. In volgende bijlage kan u de kosten van ons asiel bekijken, per handeling dat voor een dier uitgevoerd wordt. 

HONDEN

Als u een hond adopteert, is deze volledig in orde gemaakt. Dit wil zeggen dat de hond werd gechipt, ingeënt, ontwormd en ontvlooid. Ze zijn voorzien van een medische fiche en steriel gemaakt. 

 

Algemene prijzen voor de adoptie van een hond : 

  • Reu/teef: €300, - 

Indien de hond door omstandigheden nog niet steriel is gemaakt op het asiel, vragen wij een waarborg van 200€ aan de adoptant. Deze ontvangt u terug, als u een  bewijs van sterilisatie of castratie  door de dierenarts kan voorleggen. 

 

  • Oudere honden (> 8 jaar) : IN ONDERLING OVERLEG

- Gelieve er rekening mee te houden dat ook wij kosten hebben gemaakt voor onze oudere dieren. Wij maken hen steriel, geven hen de nodige medicatie, verzorging, eten en drinken. Omdat wij hen nog enkele goede jaren toewensen, wordt hier niet het volledige adoptiebedrag voor gevraagd. Samen met de adoptant wordt een prijs/schenking overeengekomen, zodat een volgend oudje ook deze behandeling kan ontvangen.

Portrait Dog's

KNAAGDIEREN

Als u een knaagdier adopteert, is deze in orde gemaakt. Ze zijn ontwormd, ontvlooid en voorzien van een medische fiche. De mannelijke knaagdieren zijn steeds steriel gemaakt. 

Algemene prijslijst voor de adoptie van een knaagdier:

  • Voedster : 60€

  • Rammelaar : 75€

 

  • Zeug : 60€

  • Beer : 75€

  • Koppeltje : 120€

Image by Pineapple Supply Co.

KATTEN

Als  u een kat adopteert, is deze volledig in orde gemaakt. Dit wil zeggen dat de kat werd gechipt, ingeënt, ontwormd en ontvlooid. Ze zijn voorzien van een medische fiche, steriel gemaakt en getest op FIV en FELV. Kittens worden ook standaard getest op Parvo. 

 

Algemene prijzen voor de adoptie van een kat:

  • Kater/kattin/kitten :  €180, -

Cat Head

WEIDEDIEREN

Als u een weidedier adopteert, is deze volledig in orde gemaakt. Ze zijn ontwormd en ontvlooid, werden behandeld tegen hoefrot, zijn ingeënt en hebben een medische fiche. 

De mannelijke weidedieren zijn steriel gemaakt, met uitzondering van pluimvee.

 

Algemene prijslijst voor de adoptie van een weidedier: 

  • Kip : 5€

  • Overige : IN ONDERLING OVERLEG

Image by CHUTTERSNAP
bottom of page